Julbord Tjolöholms Slott

fanny o alexander

EN MAGNIFIK JULBORDSUPPLEVELSE MED FANNY OCH ALEXANDER

Det är något magiskt med julen på Tjolöholms Slott. Varje år kommer tiotusentals besökare för att uppleva julstämningen på godset. Firandet inleds redan i november med den stora julmarknaden, och därefter varvas advents- och julkonserter i Slottskyrkan med julbord på slottet och litet halländskt julbord i den nationalromantiska Storstugan.

 

Slottsmässigt julfirande
Julbordsgästerna inleder firandet i det moriska rökrummet där husorna, i sina sekelskifteskläder, serverar glögg och slottets pepparkakor. I slottshallen sprakar den öppna spisen hemtrevligt och det stora julbordet upptar nästan hela salen. Köksmästare Jerker Andersson har dukat upp allehanda läckerheter inspirerade av slottets anrika menyer. Julmåltiden intas sedan i slottsmatsalen, precis som det alltid har varit, i generation efter generation.

Julbord på slottet

På slottet serveras julbordet den 29 nov-22 dec, onsdag till lördag kl 18.30, samt söndag 1 dec kl 15 och söndag 8 och 15 dec kl 13 och kl 18. Söndag 22 dec serveras julbordet kl 15.00.

Onsdag-torsdag:
I slottsmatsalen serveras slottsjulbord med välkomstglögg, kaffe och glittrande musikunderhållning för 995 kr/person, barn 1-14 år 425 kr. Under kvällen är gästerna välkomna att följa med på guidad visning av slottet och utställningenFanny & Alexander på Tjolöholms Slott.

Det finns också möjlighet att sitta en trappa upp, på landingen, med utsikt över stora slottshallen. Då ingår inte musikunderhållningen och priset är 755 kr.

Fredag-lördag:
I slottet serveras slottsjulbord med välkomstglögg, kaffe för 795 kr, barn 1-14 år 425 kr. Vid flygeln blir det stämningsfull pianomusik. Under kvällen ges det även möjlighet att följa med på guidad visning av slottet och utställningen Fanny & Alexander på Tjolöholms Slott.

Söndag:
I slottet serveras slottsjulbord med välkomstglögg, kaffe för 755 kr, barn 1-14 år 425 kr. Vid flygeln blir det stämningsfull pianomusik. Under kvällen ges det även möjlighet att följa med på guidad visning av slottet och utställningen Fanny & Alexander på Tjolöholms Slott.

Söndag 15 dec gästar Kungsbacka Lucia slottet kl 14 och kl 19.

Vid sällskap om minst 30 personer finns möjligheten att äta lunchjulbord, 625 kr. Större sällskap kan även boka slottsmatsalen eller hela slottet för sig själva, kontakta oss för priser.

Bokas på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Samtliga priser inkl moms.

 

Filmisk julbordsshow

På onsdagar och torsdagar förvandlas julbordet till en glittrande festkväll. My Dear Quartet bjuder på en musikalisk julbordsupplevelse långt utöver det vanliga. Låt dig svepas med i överraskningarnas kväll, i den underbart vackra slottsmiljön där allt kan hända!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *