Aktiviteter på Skärbäcks Gård

skärbäcks gård

Skärbäcks Gård, beläget på näset mellan Skärsjön och Humsjön i Varbergs kommun, Halland, är dit du ska åka.

Platsen benämns av många som “Pärlan” i Åkulla Bokskogars naturområde. Stugorna ligger 200 meter från gården vackert belägna med utsikt mot Humsjön och med ett unikt urskogsområde bakom.

Båt/Kanotuthyrning
De erbjuder möjligheten att uppleva vår vackra natur genom att hyra båt samt kanot och uppleva lugnet med eller utan fiskespöt i handen. De har båtar i både Skärsjön och Humsjön.

Fiske med erfaren guide
Skärsjön och Humsjön är två fiskrika sjöar som är en del av Centralhalländska fiskevårdsområdet. Här kan du överlista ”gammelgäddan”, abborren, ålen, braxen, sutaren och mörten m.fl. Skärsjön är en unik klarvattensjö som förutom stora fina gäddor har ett underbart badvatten. Humsjön är en grund och vassrik fågelsjö med mycket fisk. De säljer fiskekort som gäller i elva olika sjöar i området. De erbjuder skräddarsydda fiskepaket med guide där de utgår helt och fullt utifrån era önskemål. Chansen att verkligen fånga fisk ökar väsentligt när en erfaren guide berättar hur, när och var ni ska fiska.

Vandring
I anslutning till stugorna kan ni vandra iväg på märkta leder i varierande natur. Upplev när bokskogen slår ut på våren och fåglarna förvandlar skogen till en konsertlokal. Eller vad sägs om de underbara höstfärgerna och den höga klara luften. De har tolv olika vandringsleder i varierande längd och svårighetsgrad där en del är barnvagnsvänliga.

Mountainbike
I skogarna runt stugorna finns utmärkta möjligheter att cykla. Här erbjuds en varierande terräng med ”singletrack, skogsstigar samt grusvägar. Helt perfekt för att förlägga ett träningsläger inför Bockstensturen eller för att bara njuta i största allmänhet. Naturligtvis är området utmärkt för orientering eller terränglöpning också.

Foto: Skärbäcks Gård /The Great Swedish Nature AB – fiske, jakt och utomhusaktiviteter.